? spekulere ?konomisk i pr?vejobbing er en selvmotsigelse

B?lgen & Moi ?nsker ? understreke at vi ikke har noen rutine eller praksis for pr?vejobbing uten l?nn som beskrives i DN i dag 10. juni.
Pr?vejobbing er praktisert i bransjen i all tid vi kan huske, ogs? hos oss. For oss er denne praksisen f?rst og fremst ut?vet med tanke p? ? sikre en god ansettelsesbeslutning for b?de arbeidsgiver og arbeidstaker. Vi har et meget praktisk yrke der flere kvalifikasjoner enn det teoretiske skal stemme. Det er derfor naturlig at faktisk utf?relse av noen arbeidsoppgaver, beskrivelse av funksjonaliteter p? kj?kken og introduksjon til resten av teamet osv. er en del av ansettelsesprosessen. Vi kjenner ikke til at andre arbeidsgivere betaler l?nn for gjennomf?rte intervjuer, personlighetstester og andre kvalitetssikringstiltak som passer deres bransje.
At det skal bli anledning til ? spekulere i dette rent ?konomisk blir en selvmotsigelse hos oss i B?lgen & Moi. Pr?vejobbing anser vi for ? v?re en del av en kvalifiseringsprosess, og er for oss en ressursbruk for ? sikre et godt og gjensidig arbeidsforhold. Den foreg?r ca. en halv arbeidsdag i snitt, binder opp ekstra personal og fokus i perioden den p?g?r. Den er med andre ord lite egnet til ? bidra med ?konomisk gevinst for selskapet.
Som vi har p?pekt tidligere har bransjen en stor rekrutteringsutfordring. Vi tror det er viktig ? tenke nytt og innovativt for ? f? en b?rekraftig bransje for fremtidens generasjoner. Vi er derfor glad for en debatt rundt arbeidsvilk?r som f?rer til jevne og like spilleregler for alle som deltar. Det har vi alt ? tjene p?.

Harald Berger
Adm Dir
B?lgen & Moi

B?lgen & Moi ble startet med en visjon om ? gi gjesten en spesiell opplevelse inspirert av samspillet mellom mat, vin og kunst. Initiativet kom fra den unge og lovende kokken Trond Moi som kontaktet en av Norges dyktigste vinkelnere Toralf B?lgen, for et mulig samarbeid om ? drifte en kafe p? H?vikodden kunstsenter. Etter 18 ?r er en liten kafe blitt til flere unike restauranter og flere spennende konsepter i inn og utland. Ved siden av restaurantdriften har begge skrevet b?ker og drevet en utstrakt kurs- og konsulentvirksomhet0000

Authors
Tags ,
Top