Er du den nye bondelagskokken?

Norges Bondelag s?ker en kokk med lidenskap for norske r?varer og stolte matprodusenter. Vinneren f?r et kokkestipend p? 100.000 kroner. Den utvalgte skal promotere norsk matkultur og spre kunnskap om r?varer produsert av b?nder i hele landet. Kokkestipendet har en varighet p? to ?r og deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2015.
– Bondelagskokken m? ha en kj?rlighet til norske r?varer og matprodusenter. Vi vil at stipendet skal bidra til ? utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonde via kokk til forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.
Stipendpengene skal nyttes i et n?rt samarbeid med b?nder og lokalmatprodusenter. Stipendet skal v?re med p? ? styrke en stolthet og glede for norske r?varer og norsk landbruk blant kokker og hos forbruker.
Gir ut kokebok
N?v?rende bondelagskokk, Bodil Eikrem Fjellestad, har brukt sine stipendpenger p? blant annet ? skrive sin egen kokebok.
– Jeg har f?tt realisert dr?mmen min om ? gi ut en kokebok basert p? lokale r?varer fra Sogn. Min tid som bondelagskokk har v?rt spennende og fylt med nye opplevelser. Jeg har reist rundt i Norge og samarbeidet med utrolig mange flinke folk og matprodusenter. Jeg har l?rt om b?de lokalmat og matproduksjon som jeg drar nytte av daglig, sier Fjellestad.
Hun er kj?kkensjef ved Gloppen hotell i Sogn og Fjordane. Der bruker hun r?varer produsert av lokale b?nder.
– Interessen for mat av norske r?varer er ?kende hos b?de lokalbefolkningen og turistene som bes?ker hotellet. Den nye bondelagskokken b?r v?re bevisst p? hvordan han eller hun utnytter lokale r?varer og matprodusenter i sin matlaging, sier hun.
Den nye bondelagskokken vil v?re den tiende i rekken. Blant tidligere stipendvinnere er Kurt Sverre ?raas, Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, J?rn Lie, Mikael Forselius og Inge Johnsen. De har alle en forkj?rlighet for lokale norske r?varer og v?rt med p? ? utvikle norsk matkultur.
For ? bli den neste bondelagskokken m? du:
Ha et engasjement for norske r?varer
Du skal bidra til ? fremme og ? utvikle norsk matkultur
Ha et konkretm?l for bruken av stipendmidlene
Slik s?ker du
Send inn din s?knad her.
S?knadsfrist er 16. november 2014. For sp?rsm?l og informasjon, kontakt Kari Marte Sj?vik p? tlf. 41 46 03 87 eller [email protected] Se ogs? Bondelagets hjemmeside: http://bondelaget.no/bondelagskokken

Norges Bondelag arbeider for ? bedre vilk?rene for landbruket og synliggj?re landbrukets betydning for samfunnet. Bondelaget er partipolitisk uavhengig og den ledende organisasjonen for n?ringspolitikk og service i landbruket. Med 62.000 medlemmer, om lag 550 lokallag, 18 fylkeslag, gode politiske kontakter og h?y faglig kompetanse er vi en sterk organisasjon.

26670

Authors

Related posts

Top